Vraagstukken in de logistiek beantwoord

Recentelijk heeft LogiestiekProfs resultaten gepubliceerd van een onderzoek onder 700 logistiek professionals. Hieruit blijkt dat de grootste vraagstukken waar bedrijven in de logistieke sector zich mee bezig houden als volgt zijn: efficiëntie, kostenreductie, snelheid en digitalisering. (Bron: LogistiekProfs – https://www.logistiekprofs.nl/nieuws/logistiekeling-worstelt-vooral-met-efficient-werken-en-kostenreductie)

Efficiëntie en kostenreductie staan in dat onderzoek bovenaan. Meer dan 90% van de professionals wordt geconfronteerd met efficiëntievraagstukken en kostenreductie, respectievelijk 68% en 58% van de professionals zelfs in hoge mate.

In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt en kostenbesparing steeds essentiëler, is het niet verwonderlijk dat deze items bij veel bedrijven hoog op de agenda staan.

CX Euro sluit als oplossing perfect aan op deze vraagstukken. Onze dienstverlening bestaat uit een online platform voor de logistieke sector die partijen door heel het land bij elkaar brengt. Wij weten dat samenwerking binnen de logistieke branche dé oplossing is.

 

1. Efficiëntie

Koerier A uit Rotterdam krijgt een opdracht om een lading te vervoeren van Utrecht naar Den Bosch. Als Koerier A niet is aangesloten bij een platform zal hij leeg van Rotterdam naar Utrecht moeten rijden, met lading van Utrecht naar ‘s Hertogenbosch gaan en weer leeg terugrijden naar Rotterdam.

Maar hij kan ook via ons vrachtuitwisselingsplatform zien welke koeriers er al in Utrecht zijn. Charter B zit al in de buurt. Door de lading uit te besteden aan Charter B bespaart Koerier A een lege rit naar Utrecht en een lege rit van ‘s Hertogenbosch terug naar Rotterdam. Besparing: 95 km.

De besparing wordt nog groter wanneer Charter B zijn thuislocatie in ‘s Hertogenbosch zou hebben. Bovendien blijft Koerier A beschikbaar voor eventuele andere opdrachten. Zo gaat koerier A efficiënt met zijn tijd en kilometers om.

2. Kostenreductie

Koerier A bespaart brandstofkosten omdat hij niet leeg rijdt. Hij verdient als bemiddelaar wel geld, omdat hij de opdracht uitbesteed. Charter B kan immers altijd goedkoper van Utrecht naar ‘s Hertogenbosch dan Koerier A.

3. Snelheid

Charter B zal sneller kunnen laden dan Koerier A, omdat Charter B zich al in Utrecht bevindt. Ook dit bespaart tijd en geld.

4. Digitalisering

Zowel Koerier A als Charter B verhandelen de lading via ons digitale platform. Via GPS integraties kan Koerier A altijd zien waar Charter B zich bevindt, zelfs als zij niet dezelfde GPS provider hebben.

 

Wat levert het op?

Enkele statistieken uit Groot-Brittannië tonen aan dat dit voor onze leden én het milieu heel gustig uitpakt:

— Onze Britse leden reden in 2015 11% efficiënter, ten opzichte van 3% over de gehele industrie in verhouding tot 2014;
— De Britse leden verdienen gemiddeld tussen £10.000 en £25.000 extra op jaarbasis;
— In 2015 hebben onze leden 9000 ton CO2 minder uitgestoten.

Zijn efficiëntie en kostenbesparing ook belangrijk voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via 020 820 8943 of info@cxeuro.com. We gaan graag het gesprek met u aan over uw uitdagingen.