Voor de professionals

Bij CX Euro krijgen wij vaak de vraag of wij ook eindklanten toe laten op het platform. Daar kunnen wij gelukkig een heel eenvoudig antwoord op geven: NEE.

Wij richten ons als platform echt op bedrijven en professionals uit de transportsector: koeriers, expediteurs, eigenrijders, brokers en transportbedrijven. Wij hebben hier een hele duidelijke redenen voor:

Als wij eindklanten toelaten op het platform zou dit de relatie tussen de koeriers en hun klanten verstoren.

Wij ons platform als een vergroting van het netwerk voor professionele bedrijven in de transport.

 

Zo werkt het:

Wanneer X Koerier uit Amsterdam een opdracht krijgt van Groningen naar Maastricht is het handiger voor hem om Y Charter uit Groningen die opdracht te laten rijden, want dan zijn er minder aanrijkilometers. Iedereen wil immers zo economisch en efficiënt mogelijk werken. Bovendien kan Y Charter de lading sneller laden.

Dat betekent dus dat X Koerier de opdracht kan aannemen en een prijs kan bieden die onder zijn eigen kostprijs ligt maar die boven de prijs van Y Charter ligt. Y Charter heeft zo een mooie opdracht en X Koerier verdient geld aan een rit die hij niet hoeft te rijden.

In zo’n situatie is het wel belangrijk dat X Koerier erop kan vertrouwen dat Y Charter de opdracht netjes uitvoert. Daarom controleren onze medewerker altijd KvK gegevens, BTW nummers en eventuele certificaten, opleidingen en trainingen zoals NIWO, ADR en Veilige Luchtvracht. Hierdoor weten onze leden altijd zeker dat ze met professionals werken.

 

Eindklanten zijn dus niet welkom bij ons. Zo behouden koeriers hun eigen klanten, kan de efficiëntie binnen de transport sector omhoog en kunnen bedrijven meer verdienen door slimmer te werken.

Meer weten over onze werkwijze? Neem contact met ons op via 020 820 8943, info@cxeuro.com of door het formulier hier in te vullen.

Lees ook wat onze leden te zeggen hebben:

CX Euro Case Study Seabourne Professionals CX Euro Case Study Panther Express Professionals CX Euro Case Study Easy2Send Professionals